Hodina francúzštiny v kuchyni Penziónu Svätopluk v Korytnici



Vo štvrtok 14.9.2017 varili naši žiaci pod odborným vedením François Bouillet, francúzskeho kuchára a pedagóga, francúzske špeciality. Viac ako 20 žiakov pripravovalo v kuchyni Penziónu Svätopluk v Korytnici ve?erné menu zložené z oeufs mimosa ako predjedla,hachis parmentier ako hlavného jedla a crumble aux prunes ako dezertu. Celú prípravu a následne aj konzumáciu sprevádzala príjemná atmosféra, ktorú navodil pán François Bouillet. Dorozumievacím jazykom bola nielen francúzština, ale aj smiech. Po?akovanie patrí majite?ovi penziónu pánovi Banovi?ovi, ktorý poskytol priestory kuchyne a reštaurácie zadarmo. Dôležitos? podujatia umocnila prítomnos? pánov Tomáša Mártona, prezidenta Francúzskej aliancie v Banskej Bystrici a Thomas Laurent, jej riadite?a. V poradí už druhá kulinárska hodina francúzštiny mala opä? ve?ký úspech.



, scheerj@gymrk.sk
StiahnutĂ© z Gymnázium Ružomberok